Recension av 50 Horses sloten av EGT

Har du testat slots med hästtema? Många av de stora speltillverkarna, som Microgaming och Playtech, tycker om att skapa slots med teman som spelare känner igen sig i. När det gäller hästar så blir det ofta saker som hästkapplöpning som figurera på och bakom hjulen som man snurrar på. Sloten från EGT är ett klassiskt spel som kanske inte kommer att vinna priset som det allra bästa med hästtema. Men det här är ändå en spelautomat som kan vara väl värd att testa då du befinner dig i ett online casino med slots.

Ett spännande spel

Rent formmässigt så är detta en standard slot. Den har 5 hjul och så 50 vinstlinjer att satsa på. Det som gör att det hela blir mycket spännande är dels att man har en jackpott på 20 000 mynt att snurra in. Dessutom så kan man gambla om vinsten i slutet av spelet. Det här är inget som kan rekommenderas om du vinner en stor summa. Med ett 50–50-spel så kan det givetvis bli ännu mer, men det är ganska trist att förlora pengarna innan man ens fick dem på spelkontot.

EGTs 50 Horses slot har också ett jackpott-kort-spel. Det här är ett spel som kommer med EGTs mjukvara och som ger dig chansen att vinna en av fyra progressiva jackpotter. Låter kanske lite som Microgamings Mega Moolah, men här får vi bara hästar, inga djungeldjur!

Så kommer du igång med sloten

Sloten har hjul och under dessa kan du ställa in din satsning. Du bestämmer själv hur många vinstlinjer du vill aktivera. Om du väljer alla 50 så kostar det mer men det kan det vara värt då vinster även kommer att ge mer. Man kan satsa mellan 1 och 1000 mynt på en spelomgång. Det här ger gott utrymme för olika spelbudget. Om du satsar max så får du chansen att vinna jackpotten med 20 000 mynt. Den får du om du lyckas få in 5 hästskosymboler.

Fina hästsymboler på hjulen

På hjulen så kommer du att se symboler som kommer från hästvärlden. Det finns en svart Friesian, en sago-vit häst, och så en brun pålle. Dessutom så ser du en rad olika ryttare som är redo för professionell uppvisning. Hjulen har en bakgrund som är grön och vacker. Det skymtar hästar på bete i bakgrunden. Så fint och avkopplande!

Att symbolerna och designen på sloten fungerar så fint beror på att EGT är bra på grafik. Det märks att de har lagt ner stort arbete på 50 Horses för att man ska få en skön spelstund med rätt känsla. Detaljerna är tydliga. Det är 2D som gäller men man känner ändå ett visst djup och så hjälper det en hel del att sloten har smidiga animationer och smarta ljudeffekter.

egt slot 50 horses

Free spins

Om du vill vinna mer så bör du försöka snurra in free spins. Den gyllene hästskon är wild symbol som man kan byta mot andra symboler förutom mot scatter. Scattern använder du för att snurra gratis. Scattern kan dyka upp på hjul 2, 3 och 4. När du får 3 stycken scatter-symboler så får du 5 free spins.

Vinna pengar på 50 Horses

Om du har tur så kan du vinna bra med pengar på Wild Horses sloten och det är viktigt att komma ihåg. Det är tur som gäller. Men här finns det som krävs för att vinstchanserna ska skapas. Förutom 50 vinstlinjer så kommer du att dra nytta av en gamble funktion som finns i slutet av varje spelomgång. Du ska gissa på färg på ett dolt spelkort. Om du får rätt så betyder det 35 gånger insats. Det finns också ett slumpvist jackpottspel som kan dra igång närsomhelst. I det spelet så ska spelare vända på kort tills man får tre matchande färger. Därefter så vinner man en progressiv jackpott som motsvarar färgen man fick fram.

Om du gillar hästar och vill spela på ett spel som är vackert och faktiskt också riktigt kul så ska du testa 50 Horses. Räkna inte med vinster men se fram emot nöje!